Potmacore-kennolevyt

Potmacore on alumiininen, ympäristöystävällinen ja sataprosenttisesti kierrätettävä hunajakennoytimellä varustettu kennolevy.

Luonnostaan kevyt ja kestävä kennorakenne

Kevyt, itsekantava, korroosio- ja paloturvallinen kennolevy soveltuu tukirakenteeksi painorajoitteisiin kohteisiin sekä moduulirakenteisiin. Tuotekehitystä tehdään jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Rakennepaksuudet (h) toteutetaan asiakkaiden järjestelmien mukaisesti välillä 6‒100 mm, 0,1 mm:n välein.

Toimituseräkoot vaihtelevat eri dimensioilla yhdestä levystä aina tuhansien levyjen toimituskokonaisuuksiin, ilman minimitoimitusmääriä.

Potmacore-kennolevyjen ominaisuuksia

Kevyt rakenne

Erittäin ohut rakenne verrattuna perinteisiin materiaaleihin, kuten puuhun tai kipsilevyyn.

  • 10 mm paksuisena noin 50 % kevyempi
  • 24 mm paksuisena noin 70 % kevyempi

Luja

10 mm paksu paneeli kantaa noin 2 000 kg/m² painon 
14 mm paksu paneeli kantaa noin 3 000 kg/m² painon 

Helppo muotoilla

Jatkokäsittely on helppoa ja kätevää käyttäen perinteisiä puukäsityölaitteita ja välineitä.

Tarkka

Tarkat toleranssit, optimaalinen tasaisuus ja vakaus minimaalisella paksuudella ja suurilla mitoilla.

Koristeellinen

Peruspohjamaalien lisäksi myös yksilöllinen pintasuunnittelu on mahdollista digipainatuksen, laminoinnin, maalauksen tai tapetoinnin avulla.

Räätälöitävissä

Reunojen leikkaukset, paksuudet, kaarevat muodot ja paljon muuta on mahdollista räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Ympäristöystävällinen

Potmacore-kennolevyt ovat 100 % kierrätettäviä erottamatta rakennekerroksia. Esikäsitelty alumiini luo erinomaisen korroosion- ja kosteudenkestävyyden. Saatavana myös vähähiilisenä alumiinina.

Laatu

Tuotteemme ja tuotantoprosessimme on sertifioitu. Säännölliset kolmannen osapuolen auditoinnit ovat olennainen osa liiketoimintakulttuuriamme ja laadunhallintaprosessiamme. Tuotteet testataan ja sertifioidaan useilla erilaisilla rakenneyhdistelmillä kattamaan asiakkaiden tarpeet eri markkina-alueilla.

Potmacore-kennolevyt

Potmacore

Molemmat pintalevyt on varustettu epoxy-primer-pinnoitteella, joka luo erinomaisen tartunnan liimaukselle, maalaukselle yms.

Epoxy-primer on aina vakiona, ellei muuta pintakäsittelyä haluta.

Potmacore C ja C/1

Kennolevy, jonka pinta valmiiksi maalattu ja suojakalvotettu. Potmacore C:ssä on maalaus molemmin puolin kennolevyä. Potmacore C/1:ssä maalaus on toisella puolen kennolevyä, ja taustapintana on vakio epoxy-primer.

Varastovärinä RAL 9010, kiiltoaste 30‒35 ja muut värit sopimuksen mukaan.

Potmacore Lhl ja Lhl/1

Kennolevy, jonka pintaan on liimattu laminaatti. Lhl:ssa on laminaatti molemmin puolin kennolevyä. Lhl/1:ssä on laminaatti toisella puolen kennolevyä, ja taustapintana on vakio epoxy-primer.

Myös digitaalisesti printatut laminaatit ovat mahdollisia.

Potmacore V ja V/1

Kennolevy, jonka pintaan on liimattu ohut pvc-vinyylikalvo. V:ssä on vinyyli molemmin puolin kennolevyä. V/1:ssä on vinyyli toisella puolen kennolevyä, ja taustapintana on vakio epoxy-primer.

Myös digiprintatut vinyylipinnat mahdollisia.

Potmacore C-PU / 1

Kennolevy, jossa on suoraan alumiiniin printattuna asiakkaan määrittelemä kuva.

Taustapinta on vakio epoxy-primer.

Potmacore PV

Kaikkia levytyyppejä on saatavilla myös puolivalmiina, jolloin toinen pintalevy on kiinnitetty kennoytimeen ja toinen toimitetaan mukana irtonaisena.

Tämä mahdollistaa kaarevien pintojen tekemisen. Puolivalmis levy taivutetaan oikeanlaiselle kaarelle, jonka jälkeen liimataan toinen pintalevy paikoilleen. Näin muodostuu jäykkä, kevyt ja kaareva rakenne.

Potmacore B

Levyn reunaan on valittavissa erilaisia reunatyöstöjä seuraavasti:

Kantattu levy (kuvan pos 1)
– Mahdollistaa ytimen suojaamisen sivusta samalla sävyllä muun levypinnan kanssa. Lisäksi kantattu levy lujittaa kennolevyn reuna-alueen ja mahdollistaa kiinnitykset myös reunoihin. Tarkoitettu levyvahvuuksille 6–20 (25) mm.

Reunaohennettu levy (kuvan pos 2)
– Sivut on puristettu paksuudestaan ohuemmaksi (vrt. kipsilevy, gyproc tms.), mikäli tarvitaan tilaa pakkelille tai reunalistalle levyjen liitoskohtaan.

Uritettu levy (kuvan pos 3)
– Mahdollistaa piiloon jäävän h-profiilin käyttämisen levyjen liitossaumassa. Myös profiili on saatavilla Potmalta.

Työstöt on valittavissa 1–4 reunalle asiakkaan tarpeen mukaan.