Tietoa meistä

Osaamisemme ytimessä on alusta alkaen ollut luonnossa esiintyvä nerokas kennorakenne, jossa yhdistyvät keveys ja lujuus.

Vuodesta 1973 nykypäivään

Potma Oy perustettiin vuonna 1973 Säkylään. Liikeideana oli valmistaa taimien kasvatusalustoja – kuusikulmaisia paperikennoja eli ”potteja”. Nimi Potma tuleekin sanoista pot maker. Toimintamme keskiössä on 1970-luvulta nykypäivään ollut tämän hunajakennorakenteen tuotekehittäminen ja soveltaminen erilaisiin tarpeisiin.

Ydinosaamisen kehittäminen

Vuonna 1983 yritys siirtyi Länsi-Lappiin, napapiirillä sijaitsevaan Pelloon. Vuosituhannen vaihteessa Potman tuotantoa uudistettiin ja monipuolistettiin, unohtamatta kuitenkaan yrityksen ydinosaamista ‒ kennorakennetta. Keskityimme innovoimaan asiakaskohtaisesti räätälöityjä kennorakenteisia tuotteita aloille, joilla vaaditaan materiaaleilta sekä keveyttä että itsekantavaa lujuutta.

Napapiiriltä maailmalle

Olemme investoineet 2000-luvulla tuotevalikoimamme laajentamiseen sekä automatiikkaan. Potma onkin kasvattanut liiketoimintaansa useilla markkina-alueilla: Pellossa valmistetut kennolevyt päätyvät loistoristeilijöiden, öljynporauslauttojen, hissien, puhdastilojen sekä junien seinä-, katto- ja sisustusmateriaaleiksi. Lisäksi valmistamme jääurheilussa käytettäviä merkintätuotteita.

Asiakas­lähtöinen toiminta­kulttuuri

Olemme ylpeitä tuotteidemme laadusta ja toimitusvarmuudesta sekä kyvystämme tarjota nopeaa ja asiakaslähtöistä palvelua. Meillä ei ole esivalmistettuja ratkaisuja, vaan jokainen toimitus tehdään mittojen mukaan. Potmassa perheyrityksen ihmisläheisyys yhdistyy korkeaan automaatioon, laatuun ja toimitusvarmuuteen.

Pohjoinen edelläkävijä

Vuonna 1973 perustettu yrityksemme on kyennyt reagoimaan muuttuviin markkinoihin.

Olemme hyödyntäneet asiantuntemustamme uusien ratkaisujen innovoinnissa asiakkaillemme ‒ unohtamatta juuriamme ja ydinosaamistamme.

Potman menestystarina osoittaa, miten napapiirillä toimiva yritys voi menestyä erityisosaamista vaativalla alalla.