Slide

Yritys

Potma Oy perustettiin vuonna 1973 Säkylään. Liikeideana oli valmistaa ja markkinoida paakkutaimien kasvatusalustoja – paperikennoja eli potteja. Nimi Potma tuleekin sanoista pot maker.

Vuonna 1983 yritys siirtyi Pelloon ja investoi uuteen tuotantolinjaan. Paakkutaimien kasvatusalustojen markkinat muuttuivat 1990-luvulla ja yrityksen omistuspohja vaihtui loppuvuodesta 2002. Liikeideaa tarkasteltiin ja päivitettiin.

Tuotantoa ja tuotteita uudistettiin vastaamaan kokonaan uusia markkina-alueita, unohtamatta kuitenkaan yrityksen ydinosaamista – kennorakennetta.
Vuonna 2005 investoimme uusiin prosessilaitteisiin, mikä mahdollisti erilaisten alumiinisten kennorakenteiden valmistuksen. Investointipäätös avasi mahdollisuudet painorajoitteisille On- ja Off- shore markkinoille. Tuolloin tehtiin myös ensimmäiset toimitukset meriteollisuudelle.

Tuosta hetkestä alkaen Potma on kasvattanut liiketoimintaansa usealla eri markkina-alueella, päätuotteenaan erilaiset alumiiniset hunajakennorakenteet ja niiden lisänä erilaiset jääurheiluun käytettävät merkintätuotteet. Vuosien varrella on tehty useita isoja investointeja muun muassa tuotevalikoiman laajentamiseen ja automatiikan korkeaan hyödyntämiseen.

Nykyään Potma tunnetaan aidosti joustavana, nopeana ja asiakaslähtöisenä toimijana. Perheyrityksen perinteiset ihmisläheiset arvot on sulavasti yhdistetty korkeaan automaatioon, laatuun, ja toimitusvarmuuteen.